donderdag 21 februari 2008

Rookverbod in de Horeca

Aangezien wij wel eens het fijne wilden weten van een televisie-uitzending die voor de nacht van 23 op 24 februari om 0.25 uur op Nederland 3 was gepland, begaven we ons via Google op het wereldwijde web. Geheel buiten onze schuld om raakten we versurft op de site van de Nederlandse Vereniging van Pijprokers. Zo kwamen we erachter dat deze week in het auditorium van De Koninklijke Theodorus Niemeyer B.V. een symposium werd gehouden over het rookverbod in de Horeca. Daar zijn wij voor, want we mogen al jaren niet meer naar het café omdat we dan zo stinkend thuiskomen, dus daar moesten we naar toe!

Tot onze verbazing was in de zaal, al voordat de voorzitter de bijeenkomst opende, de rook te snijden. Ook de voorzitter zelf blies indrukwekkende pluimen uit en de overige sprekers lieten zich evenmin onbetuigd. De bijeenkomst werd spannend toen Prof. Dr. Marco Moretti het woord nam, de woordvoerder van de Vereniging van Voortrekkers.

“Mijne heren”, zo sprak hij met enigszins rochelende stemme, “En niet te vergeten het kleine gezelschap lieftallige dames alhier dat onze hobby beoefend, wij leven in moeilijke tijden. Van ver voor de kruistochten tot aan de aanslagen op de WTC-gebouw en de cruisade tegen terreur van de regering Bush, hebben godsdienstige fanatici hun stempel …”

“Wilt u zich wel aan het onderwerp houden”, interrumpeerde de voorzitter.

“… op het maatschappelijk leven willen drukken”, ging de professor onverstoorbaar pijprokend verder. “Maar nu leven we wel in bijzonder barre tijden. Het rookverbod in de Horeca, dat ons boven het hoofd hangt, is niets meer of minder dan een vorm van religieus fanatisme van het leger van anti-tabaksgelovigen dat ons land heeft gegijzeld.”

Er ontstond een geweldige commotie. De heer Big Ben van de Pijpentuitbond protesteerde heftig tegen de vergelijking en hief hevig stomend zijn armen ten hemel. Drs. Peter Jan Pijpenende vulde onder een enorme emissie van kwade dampen aan dat men zonder geloof niet kan functioneren. Ook Captain Black van het Gilde van Gesausde Consumenten zette vuurspuwend een luide keel op. De rook werd inmiddels zo dik dat wij hoestend en haastend het etablissement verlieten. Thuis hebben we maar verteld dat we op excursie waren geweest naar een toffeefabriek.

Maar we waren niet voor niks geweest. Wat een idee!


Nationale actie

Met deze cartoon willen wij een nieuwe internationale actie van het Nieuw Humoristisch Front lanceren. Steunt u onze plannen, download de cartoon dan op A4 formaat en hang hem voor uw raam.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
De internetcursus pijpen
Nog zo’n cursus

Voor meer directe vormen van intermenselijke communicatie verwijzen wij het Boxtelse publiek graag naar Sigarenmagazijn Voets in de Rechterstraat. Voor noodhulp kunt u wellicht terecht bij Carpe Diem in de Stationsstraat.

Geen opmerkingen: