donderdag 6 maart 2008

Parkeerproblemen Boxtel eindelijk professioneel aangepakt


Als echte politici in de dop zaten Little Marc en Dik Huubke deze week met autootjes in de zandbak de spelen. Het was niemand minder dan Little Marc zelf die als eerste het idee opperde. “Waarom zouden we eigenlijk geen parkeerkelderbouwen onder het voormalige Haagakkerterrein?” zei hij. Waarop Dik Huubke, die als een ware politicus altijd meteen beren op de weg ziet, riposteerde: “Ja kom op. Dan kun je net zo goed op de fiets naar de markt gaan!”

Maar daarmee was de discussie over dit belangwekkende onderwerp natuurlijk nog niet afgerond.

“Hoezo?” zei Little Marc.
“Ja, dat is toch veel te ver lopen”, zei Dik Huubke op een verongelijkt toontje.
“Van de Haagakker naar de Markt? Doe niet zo gek!” zei Little Marc nijdig.
“En naar De Croon helemaal!” zei Dik Huubke met een rood hoofd.
“Wat ben jij een luie donder! Hoe kom je daar nou weer bij?” riep Little Marc.

En toen kwam de aap uit de mouw. Als wetenschapper van formaat baseerde Dik Huubke zich natuurlijk op betrouwbare bronnen. In een interview in Brabants Dagblad sneed de nieuwe branche-adviseur Matthieu Vaessen, die Boxtel moet helpen een nóg aantrekkelijker winkelcentrum te krijgen, een aantal belangwekkende onderwerpen aan. Dik Huubke had het die ochtend gelezen. Voor de onderhavige discussie is er vooral eentje van eminent belang:

Vaessen noemt de langgerektheid van het centrum tussen Breukelsplein en Fellenoord een zwak punt. “Mensen willen om te shoppen vaak niet verder lopen dan 400 meter. Anders pakken ze de auto.”
“En die afstand is vééél meer dan 400 meter”, zei Dik Huubke.
“Nietes”, zei Little Marc.
“Welles”, zei Dik Huubke, waarna Little Marc flux op zijn fiets sprong en Dik Huubke in zijn Hummer om het thuis met behulp van Google Maps na te meten.

“Ho ho!”, zei Little Marc hijgend toen hij zag waar Dik Huubke de plaatsmarkering van de parkeergarage had neergeplant. “De voetgangersuitgang van onze parkeergarage moet natuurlijk aan het eind van de Rechterstraat liggen, aan de centrumkant van de Brederodeweg. Anders moet iedereen oversteken en da’s gevaarlijk. Gelukkig was Dik Huubke het daar wel mee eens. En wat bleek?

Volgens Google Maps is de afstand van het begin van de Rechterstraat naar de Markt-ingang van plan De Croon precies 338,570 meter. De afstand naar de Rechterstraatingang van De Croon is 380,438 meter. Kwam dat even mooi uit.

Zelfs Dik Huubke werd nu enthousiast. Hij greep meteen de telefoon om het plan snel met de gemeente te regelen. De telefoniste sputterde eerst even tegen, maar na enig aandringen en dreigen met cartoons over kasten en muren kreeg hij al snel de dienstdoende terzakekundige ambtenaar aan de lijn, die echter geen toezeggingen kon doen, maar wel bereid was het telefoonnummer van Matthieu Vaessen te geven en die zei: “Ja, dat is hemelsbreed. Je moet het over de weg meten, of eigenlijk over de stoep, want de auto staat immers in de parkeergarage.”

Dat lieten onze helden zich geen twee keer zeggen. Ze gingen meteen aan de slag.

Het resultaat van de meting zal donderdag 6 maart om 21.00 uur precies bekend worden gemaakt in een speciaal nieuwsbulletin op dit blog.

Speciaal nieuwsbulletin

De eerste live update van Het Nieuw Humoristisch Front was een echt mega-media-event. Er waren tijdens de upload minstens een miljard mensen on line. Ze hadden het allemaal direct en rechtstreeks kunnen meemaken en de vele tientallen bezoekers van de site, stuk voor stuk fans en supporters van het Front, hebben genoten. Precies om 21.00 uur geschiedde het. Ineens stond er, helemaal uit het niets, een nieuw nieuwsbulletin op het blog. Jammer genoeg ging het zo snel dat de meeste toeschouwers het pas doorkregen, toen het voorbij was. Anderen moesten eerst nog op de ‘vernieuwen’- knop drukken. Gelukkig was het bericht ook inhoudelijk de moeite waard.

“Wat een gezeik”, zei Little Marc. “Het scheelt maar een piseindje.”
“9, 10, help nou maar even mee, 11, 12 …” zei Dik Huubke.

Het resultaat was verbluffend.

Vanaf kop van de Rechterstraat bleek de afstand naar de Marktingang van De Croon precies 358,131 meter. De afstand naar de Rechterstraatingang van De Croon werd voor de zekerheid drie keer gemeten, want bij Grand Café Rembrandt, De Deugniet en Nan’s Café raakte Dik Huubke iedere keer de tel kwijt. Maar uiteindelijk kon officieel worden vastgesteld dat het om exact 399,999 meter ging.

Omdat de cartoonisten inmiddels de smaak te pakken hadden, hebben ze toen ook nog even de afstand van het Breukelsplein naar de Rechterstraatingang van De Croon gemeten. Via De Marécage, Tearoom Olly’s, ’t Geveltje en Rest Breaks bleek het vier uur, € 274,60 (inclusief sigaretten) en eveneens 399,999 meter te kosten om terug te keren in Nan’s Café. En toen hadden de heren wel een afzakkertje verdiend, vonden ze.

Wie de cartoon van de week voor de raam wil hangen, klikke hier voor een real live download.

Geen opmerkingen: